Aj vďaka tejto domácej medicíne, moja mama žiadnych lekárov nenavštevuje!
Cesnak namočený v červenom víne je vhodný na liečbu mnohých ochorení. Tu je návod, ako to urobiť!
S pribúdajúcim vekom sme čoraz náchylnejší na rôzne choroby. Vyvážený život, zdravá strava a pravidelné cvičenie nám môžu pomôcť vyhnúť sa chorobám. Nižšie uvádzame elixír z cesnaku a červeného vína, ktoré nám môžu pomôcť posilniť náš imunitný systém.
Pomocou zmesi červeného vína a cesnaku sa môžeme vyhnúť ochoreniam dýchacieho systému, kardiovaskulárneho systému, pečene, obličiek a lymfatického systému.
Cesnak bol známy a používaný na udržanie zdravia už pred 5-6 tisíc rokmi. Stavitelia egyptských pyramíd napríklad pravidelne konzumovali cesnak na udržanie imunitného systému v dobrom zdravotnom stave. Má výborné antiseptické vlastnosti, je antihelmintikum, ale dá sa použiť aj ako prevencia proti chrípke, má aj antibakteriálne a protirakovinové vlastnosti.
Odporúča sa striedma konzumácia červeného vína, pretože obsahuje resveratrol a flavonoidy. Podľa amerických výskumníkov má resveratrol 20-krát väčší antioxidačný účinok ako vitamín C a navyše s veľkou účinnosťou bojuje proti škodlivým voľným radikálom. Niektoré experimenty ukázali, že resveratrol môže znížiť kožné nádory v počiatočnom štádiu až o 96%.
Zmes červeného vína a cesnaku:
- čistí krv,
- posilňuje imunitný systém,
- upravuje hladinu cholesterolu,
- odstraňuje prebytočnú soľ z tela,
- znižuje riziko vzniku srdcovo-cievnych ochorení,
- chráni pred infekciami,
- zvyšuje vytrvalosť,
- napĺňa telo energiou,
- zlepšuje krvný obraz.
Jeho najdôležitejšou vlastnosťou je, že má protirakovinové vlastnosti.
- 12 strúčikov cesnaku,
- ½ litra kvalitného červeného vína.
Príprava: Hľadáme bio cesnak dostupný od prvovýrobcov. Cesnak očistíme a zmiešame s červeným vínom vo fľaši. Ak strúčiky prekrojíte na polovicu, je to efektívnejšie, ale chuť bude oveľa silnejšia.
Každý by sa mal sám rozhodnúť, či nechá strúčiky cesnaku celé, alebo ich prekrojí. Sklenenú nádobu uzatvorte a nechajte zmes zrieť dva týždne na mieste chránenom pred slnkom. Miešajte 2-3 krát denne, potom prefiltrujte a výslednú šťavu nalejte do dobre uzavretej fľaše.
Mesačnú kúru opakujeme minimálne 2x ročne. Užívajte 2-3 polievkové lyžice zmesi denne.
Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply