Moja svokra ma naučila tento ŠIKOVNÝ RECEPT: Keď nie sú peniaze a do výplaty je ešte ďaleko!

Toto je recept recept na neskutočne jemné tvarohové buchty. Často pečiem domáce buchty podľa tohto receptu, tvarohové  buchty  sú veľmi vzdušné,  vláčne  a jemné. Hoci ste ešte  ste nikdy nerobili kysnuté cesto, s týmto receptom budete 100% úspešní.

Ingrediencie:

  • 400 ml  vlažné mlieka
  • 50 g cukor
  • 10 g  sušené droždie
  • 40 g rozpusteného masla
  • 650 g polohrubá múka
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 g soli

Náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 30 g cukru
  • 1 bielok

Ešte potrebujeme:

  • 1 žĺtok
  • 1 PL vody

Postup:

Mlieko zmiešame s cukrom a  droždím, pridáme rozpustené maslo, preosiatu múku, vanilkový cukor a soľ. Vymiesime vláčne, pružné cesto. Cesto zakryjeme a necháme vykysnúť  na teplom mieste asi 90 minút.

Na pomúčenej doske cesto ešte raz premiesime a rozdelíme na deväť časti. Každú časť vypracujeme do malej guľky, odložíme na pomúčenú dosku, zakryjeme čistou utierkou a necháme ešte asi 15 minút vykysnúť.

Tvaroh, cukor a bielok vymiešame.

Vykysnuté guličky cesta roztiahneme na asi 10*10 cm štvorce. Každý štvorec naplníme tvarohovou náplňou, rohy oproti sebe preložíme a zatlačíme, aby sa nám nerozlepili, vytvarujeme do tvaru šatôčky.

Žĺtok rozšľaháme s 1 PL vody.

Buchty uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zakryjeme a necháme vykysnúť ešte asi 20 minút. Potom natriem rozšľahaným  žĺtkom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 20-25 minút!

Upečené buchty posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*