Na Veľkú noc u nás nesmú chýbať! Výborné makovo-vanilkové rezy od pani Valiky…

Týmto dezertom ľahko vyplníte váš čas po obede do olovrantu. Pripravíte si baječný dezert na ktorom si pochutnáte.

Suroviny

Cesto:
1 pohár mletého maku,
6 bielkov,
6 žĺtka,
1 pohár práškového cukru,
1 pohár polohrubej muky,
1 Palmarin,
1 a 1/2 KL prášok do pečiva

Plnka
7 dlc. mlieka,
2 vanilkové pudingy,
100 g kryš. cukru,
350 g Hera,
vanilkový struk

Postup

Mak zomelieme, zmiešame s cukrom, múkou, práškom do pečiva a rozpusteným Palmarínom. Potom primiešame žĺtka.

Z bielkov urobíme tuhý sneh a k nemu pridáme pripravenú zmes z maku.
Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme. Pláty pečieme 25 min. pri 200 °C. Upečené cesto pokvapkáme citrónom.

Pripravíme si plnku:
Z mlieka, vanilkového prášku a cukru uvaríme tuhý puding. Necháme vychladnúť. Rozmiešame Heru, pridáme puding a nakoniec vnútro vanilkového struku.

Potrieme plnkou, ktorú si tiež rozdelíme na 2 časti. Ozdobíme podľa fantázie.

Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutia!

/Valika Hotáryová/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*