Nadýchaný kakaový koláč s jablkami a penou – úžasný koláč, jemný, lahodný a veľmi ľahký!

Je to jemný, šťavnatý kakaový koláč s jablkami a krémovou penou s vanilkovým tvarohom. Celé je to posypané čokoládou. Je veľmi jednoduchý a rýchly, efekt je ohromujúci.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 3/4 pohára vody
  • 3/4 pohára cukru
  • 3/4 šálky oleja
  • 4 plné lyžice kakaa
  • 6 vajec
  • 1/3 šálky cukru
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 1,5 lyžičky sódy bikarbóny
  • 2 šálky pšeničnej  polohrubej múky
  • 4 jablká

Ešte potrebujeme:

  • 500 ml smotany 33%
  • 0,5 pohára práškového cukru
  • 300g vanilkového tvarohového krému
  • 2 ploché polievkové lyžice želatíny
  • 0,5 pohára horúcej vody

Postup:

Do hrnca dáme 3/4 pohára cukru a 4 lyžice kakaa, pridáme 3/4 pohára vody a 3/4 pohára oleja, vymiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Hotovú zmes necháme  mierne vychladnúť.

Jablká očistíme a nakrájame na kocky.

6 bielok vyšľaháme na tuhý sneh.

6 žĺtok vyšľaháme s 3/4 šálky cukru do peny, pridáme mierne vychladnutú kakaovú zmes a vymiešame. Pridáme prášok do pečiva a sódu bikarbónu, vymiešame. Pridáme polohrubú  múku, vymiešame do hladka, pridáme tuhý sneh a na kocky nakrájané jablká, jemne premiešame.

Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 40 minút. Upečený korpus necháme mierne vychladnúť.

2 lyžice želatíny vymiešame s pol pohára horúcej vody, 500 ml smotany vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha, pridáme vanilkový tvarohový krém, nakoniec necháme mierne vychladnutú želatínu. Premiešame.

Krém navrstvíme na vychladnutý korpus, zarovnáme. Posypeme postrúhanou čokoládou. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*