Na konci nájdete videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie:
Cesto:
- Maslo – 200 g
- Cukor – 120 g
- Vajcia – 2 ks
- Hladká múka – 430-450 g
- Kyslá smotana – 1 PL
- Prášok do pečiva – 1 ČL
Maslo vymiešame s cukrom do hladka, pridáme vajcia a kyslú smotanu, vymiešame, kým sa všetko spojí. Potom po častiach pridáme múku a prášok do pečiva, vymiesime polotuhé, nelepivé cesto.
Cesto rozdelíme na dve časti 2/3 dáme do chladničky a 1/3 do mrazničky. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.
- Tvaroh – 600 g
- Bielok – 1 ks
- Cukor – 100 g
- Kyslá smotana – 1 PL
- Kukuričný škrob – 1 PL
- Práškový cukor na posypanie
Tvaroh zmiešame bielkom a s cukrom, vymiešame. Pridáme kyslú smotanu, pridáme kukuričný škrob. Vymiešame do hladka.
Plech vyložíme papierom na pečenie. 2/3 cesta rovnomerne roztlačíme spodok aj na boky plechu. Na cesto rovnomerne navrstvíme tvarohový krém. Zarovnáme. Druhú časť 1/3 cesta nakrájame na kúsky hrubé asi 5 mm ( alebo nastrúhame) a rovnomerne rozložíme na tvaroh. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 35-40 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply