Nadýchaný TVAROHOVÝ koláč! Hotové nebíčko v ústach…

Na konci nájdete videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie:

Cesto:

  • Maslo – 200 g
  • Cukor – 120 g
  • Vajcia – 2 ks
  • Hladká múka – 430-450 g
  • Kyslá smotana – 1 PL
  • Prášok do pečiva – 1 ČL

Maslo vymiešame s cukrom do hladka, pridáme vajcia  a kyslú smotanu, vymiešame, kým sa všetko spojí. Potom po častiach pridáme múku a prášok do pečiva, vymiesime polotuhé, nelepivé cesto.

Cesto rozdelíme na dve časti 2/3  dáme do chladničky a 1/3 do mrazničky. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.

  • Tvaroh – 600 g
  • Bielok – 1 ks
  • Cukor – 100 g
  • Kyslá smotana – 1 PL
  • Kukuričný škrob – 1 PL
  • Práškový cukor na posypanie

Tvaroh zmiešame bielkom a s cukrom, vymiešame. Pridáme kyslú smotanu, pridáme kukuričný škrob. Vymiešame do hladka.

Plech vyložíme papierom na pečenie. 2/3 cesta rovnomerne roztlačíme  spodok aj na boky  plechu. Na cesto rovnomerne navrstvíme tvarohový krém. Zarovnáme. Druhú časť 1/3 cesta nakrájame na kúsky hrubé asi 5 mm ( alebo nastrúhame) a rovnomerne rozložíme na tvaroh. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 35-40 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*