Najchutnejší domáci dezert za 5 minút, ktorý sa roztopí v ústach! Žiadne pečenie!

Tento ľahký a svieži dezert je ideálny na teplé dni – kombinuje jemný krém, ovocie a sušienky do lahodnej harmónie chutí. Pripravíte ho bez pečenia a určite poteší každého maškrtníka.

Ovocný dezert so sušienkami a ricotta krémom.

 Ingrediencie:

  • 100 g sušienok Savoiardi
  • Šťava z 1 pomaranča
  • 200 g konzervovaných broskýň (šťavu oddeliť)
  • 1 banán
  • Šťava z 1 citróna (cca 30 ml)
  • 2 žĺtky
  • 20 g cukru
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 80 g kondenzovaného mlieka
  • 80 g syra ricotta
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • Škorica alebo kakao na ozdobenie

Postup:

Príprava sušienkového základu:

Savoiardi sušienky pokvapkajte pomarančovou šťavou a poukladajte ich na dno formičiek alebo pohárov.

Príprava ovocia:

Broskyne sceďte, šťavu odložte bokom. Ovocie spolu s banánom nakrájajte nadrobno a rozdeľte na vrstvu sušienok.

Krém:

V miske vymiešajte žĺtky s cukrom a kukuričným škrobom. Pridajte kondenzované mlieko a citrónovú šťavu. Zmes zahrejte a za stáleho miešania varte, kým nezhustne. Nechajte vychladnúť.

Zmiešanie krému:

Do vychladnutého krému postupne primiešajte ricottu a vyšľahanú smotanu, kým nezískate hladký krém.

Zostavenie dezertu:

Na ovocnú vrstvu navrstvite krém. Povrch uhladíme a podľa chuti ozdobíme škoricou alebo kakaom.

Podávanie:

Dezert nechajte aspoň hodinu chladiť v chladničke, aby sa chute spojili.

Dobru chuť!

Ak sa vám tento dezert páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*