Najchutnejšia kôprová omáčka na svete.

Potrebujeme:

  • 70 g maslo
  • 2 PL hladká múka
  • 300 ml mlieko plnotučné
  • 500 ml vývar (hovädzí alebo zeleninový)
  • 180 ml 33% smotana na šľahanie
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie
  • 1 PL ocot
  • 2 PL kryštálový cukor
  • 2 hrste čerstvý kôpor (15g)

Prílohy:

  • zemiaky uvarené v šupke
  • uvarené vajce

Postup:

Na hlbokej panvici rozpustíme maslo. Pridáme hladkú múku a za stáleho miešania opražíme na strednom ohni.
Prilejeme mlieko a dobre rozmiešame metličkou, aby nevznikli hrudky. Postupne prilejeme vývar a dôkladne premiešame. Osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a krátko prevaríme (asi 3 minúty) na miernom ohni.

Nasekáme čerstvý kôpor, pridáme do omáčky a povaríme ešte 1 minútu. Dochutíme cukrom a octom.

Podávame tradične s varenými zemiakmi a vareným vajíčkom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*