
Potrebujeme:
- 70 g maslo
- 2 PL hladká múka
- 300 ml mlieko plnotučné
- 500 ml vývar (hovädzí alebo zeleninový)
- 180 ml 33% smotana na šľahanie
- podľa chuti soľ, mleté čierne korenie
- 1 PL ocot
- 2 PL kryštálový cukor
- 2 hrste čerstvý kôpor (15g)
Prílohy:
- zemiaky uvarené v šupke
- uvarené vajce
Postup:
Na hlbokej panvici rozpustíme maslo. Pridáme hladkú múku a za stáleho miešania opražíme na strednom ohni.
Prilejeme mlieko a dobre rozmiešame metličkou, aby nevznikli hrudky. Postupne prilejeme vývar a dôkladne premiešame. Osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a krátko prevaríme (asi 3 minúty) na miernom ohni.
Nasekáme čerstvý kôpor, pridáme do omáčky a povaríme ešte 1 minútu. Dochutíme cukrom a octom.
Podávame tradične s varenými zemiakmi a vareným vajíčkom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply