Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie
- 6 vajec
- 6 lyžíc cukru
- 200 g mletých vlašských orechov (možno nahradiť lieskovcami alebo mandľami)
- 1 lyžica polohrubej múky
- 3 lyžice mletých keksov
- kôra a šťava z polovice citróna
- 2 tabličky horkej čokolády
- 200 ml šľahačkovej smotany (sladká smotana)
- 70 g masla (alebo margarínu)
- 1 tablička bielej čokolády na ozdobenie
- mleté orechy na ozdobenie (voliteľné)
Postup
Vajcia vyšľahajte spolu s cukrom približne 4-5 minút, až kým nevznikne svetlá penová zmes. Pridajte mleté orechy, múku, mleté keksy, citrónovú kôru a šťavu. Jemne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie a povrch posypte nastrúhanou horkou čokoládou. Pečte v rúre predhriatej pri 180 °C približne 25 minút.
Počas pečenia vyšľahajte smotanu a vložte ju do chladničky. Upečený koláč potrite roztopeným maslom (alebo margarínom), popichajte vidličkou, aby maslo lepšie vsiaklo do koláča a nechajte vychladnúť. Potom koláč natrite pripravenou šľahačkou.
Posypte povrch koláča striedavo mletými orechmi a nastrúhanou bielou čokoládou podľa chuti. Vložte koláč do chladničky (asi 30 minút), kým stuhne. Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply