Ingrediencie:
Cesto:
- 2 vajcia
- trochu soli
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g cukru
- 60 ml oleja
- 90 ml mlieka
- 1 lyžica instantnej kávy
- 140 g múky
- 20 g kakaa
- 7 g prášku do pečiva
Poleva:
- 50 g cukru
- lyžica instantnej kávy
- polievková lyžica kakaa
- 200 ml mlieka
- 100 g tmavej čokolády
- 30 g masla
Ešte potrebujeme:
- 1 dcl mlieka
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- strúhaný kokos
Studené mlieko zmiešame s instantnou kávou.
Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva.
Vajcia vymiešame so soľou, cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej a dobre vymiešame. Pridáme mlieko zmiešane s kávou a vymiešame. Múčnu zmes preosejeme a zmiešame s vaječnou zmesou. Premiešame.
Formu vymastíme s vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25-30 minút. Necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč popicháme vidličkou.
V hrnci zmiešame cukor s instantnou kávou a kakaom. Zalejeme mliekom premiešame a pridáme polámanú tmavú čokoládu a maslo. Položíme na sporák a za stáleho miešania zahrievame, kým sa čokoláda a maslo rozpustí, vymiešame do leskla. Necháme vychladnúť. Polovicou tejto zmesi polejeme upečený vychladnutý koláč.
Mlieko zmiešame s kukuričným škrobom.
Do polovice čokoládovej zmesi ktorú sme si odložili, primiešame mlieko zmiešané so škrobom. Privedieme do varu a uvaríme do hustá.
Ešte teplý krém rovnomerne rozotrieme na koláč. Necháme vychladnúť. Vrch koláča posypeme strúhaným kokosom.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply