Najlepší krémeš, ktorý zvládne pripraviť každá gazdinka! (RECEPT)

Tento recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho pripraviť naozaj každý…

Na konci článku nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie:

  • 850 g lístkové cesto( 2 pláty, chladené alebo mrazené)

Jeden plát lístkového cesta upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C  do ružova. Druhý plát nakrájame na kocky a upečieme na plechu na papieri na pečenie do ružova. Necháme vychladnúť.

Na krémy:

Žltý krém:

  • 1 liter mlieka
  • 150 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 7 lyžíc hladkej múky
  • 18 g vanilkového cukru
  • 250 g masla

Vajcia, vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme 2 dl mlieka a 7 lyžíc hladkej múky. Vymiešame do hladka. Zvyšné mlieko a cukor privedieme do varu. pridáme vyšľahanú vaječné zmes a za stáleho miešania varíme do hustá. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Do vychladnutého krému primiešame zmäknuté maslo, dobre vymiešame.

Biely krém:

  • 750 ml šľahačkovej smotany

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha.

Ešte potrebujeme:

  • Práškový cukor na posypanie

Na spodok položíme cely upečený a vychladený plát lístkového cesta, (Jemne ho zatlačíme rukami, aby spľasli prípadné  bublinky.) Na plát navrstvíme žltý krém. Zarovnáme. Na to rovnomerne navrstvíme tuhú šľahačku, zarovnáme. Na vrch uložíme upečené a vychladené kocky z lístkového cesta. Vrch posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*