Suroviny:
Cesto:
- 250 ml. mlieko
- 1 lyžička čajová lyžička múky
- 1 lyžička čajová lyžička cukru
- 1 kocka čerstvého droždia
- 1 vajce
- 1 lyžička čajová lyžička soli
- 150 ml. olej
- 500 g múky
Ešte budeme potrebovať:
- 100 g kečup na pizzu
- 150 g šunka
- 150 g tvrdý syr
- 1 oregano
- 1 žĺtok
- trochu mlieka
- trochu sezamu
- trochu rasce
- trochu krupicovej morskej soli
Príprava
Do 250 ml vlažného mlieka pridajte cukor, 1 čajovú lyžičku múky a kocku čerstvého droždia. Urobíme kvások. Pridáme 1 vajce s soľ a 150 ml oleja. Postupne primiešame zvyšnú múku. Necháme cesto vykysnúť.
Cesto rozdelíme na dve časti. Obe časti vyvaľkáme na dva kruhy a rozdelíme ich na 12 trojuholníkov. Každý trojuholník natrieme kečupom, položíme šunku, tvrdý syr a posypeme oreganom. Trojuholníky zvinieme od širšej strany k užšej. Rožky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 30 minút vykysnúť. Žĺtok zmiešame s mliekom, a natrieme vykysnuté rožky a posypeme rascou, sezamom a morskou soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 ° C asi 20 minút do ružova.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply