Už ich viac nebudete skladovať iným spôsobom!
Jeseň je plná jabĺk, tekvíc, húb a samozrejme vlašských orechov. Ak je úroda bohatá, mali by ste vedieť, ako ju uchovať. Nájdením toho správneho miesta pre orechy máte istotu, že nesplesnivejú a svoje najlepšie vlastnosti si zachovajú po mnoho týždňov.
Kde uchovávať vlašské orechy?
Ak máte zásobu orechov, mali by ste im nájsť vhodné miesto. Potom budú vhodné na konzumáciu dlhé mesiace. Ak sú v škrupinách, je lepšie ich nelúskať, pretože vydržia dlhšie čerstvé.
Škrupina obklopujúca orechy funguje ako ochranný štít. Chráni sušené ovocie a orechy pred slnečným žiarením, vlhkosťou a patogénmi. Nelúpané vlašské orechy jednoducho vložte na tmavé a chladné miesto. Rozhodujúce je, aby boli aj suché. Čo robiť s veľkým množstvom vylúpaných vlašských orechov?
Nezabudnite, že lúpané vlašské orechy nikdy nenechávajte na kuchynskom parapete bez akejkoľvek ochrany. Okrem toho sa vyhýbajte miestam s vysokou vlhkosťou. Ak k tomu dôjde, orechy začnú žltnúť alebo sa vyvinú spóry plesní. Tomuto sa chcete vyhnúť. Hoďte ich do tmavej, studenej a suchej špajze a vydržia v perfektnom stave až 3 mesiace. V chladničke však vydržia ešte dlhšie – až 12 mesiacov.
Ak si však chcete chuť vlašských orechov vychutnávať oveľa dlhšie, mali by ste ich zamraziť. Vyčistite orechy od škrupín a šupiek, potom ich vložte do vrecúšok na zips a vložte ich do mrazničky. V tejto forme budú vhodné na konzumáciu až 2-3 roky. Keď sa už rozhodnete orechy rozmraziť, znova ich nezamrazujte.
Leave a Reply