
Tento koláč je šťavnatý, jemný vo vnútri a má zlatú, vzdušnú kôrku. Je ideálny na každú príležitosť a jeho príprava je jednoduchá.
Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 250 g masla
- 200 g cukru
- 3 vajcia
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 250 g hladkej múky
- 1 štipka vanilky (alebo vanilín)
Na náplň:
- 600 g tvarohu (alebo smotanového syra)
- 100 g cukru
- 1 štipka vanilky (alebo vanilín)
- 4 vajcia
- maliny podľa chuti
Postup:
Maslo vyšľahajte s cukrom do nadýchanej peny. Postupne pridajte vajcia, vanilku a nakoniec prášok do pečiva zmiešaný s múkou. Vypracujte hladké cesto. Cesto rovnomerne rozotrite na dno formy na pečenie tak, aby cesto bolo aj na okrajoch asi 2 cm.
Tvaroh zmiešajte s cukrom, vajcami a vanilkou, kým nevznikne hladká zmes. Náplň rovnomerne naneste na pripravené cesto.
Na vrch koláča poukladajte maliny ( alebo iné bobuľové ovocie) podľa chuti.
Koláč pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40–45 minút, kým povrch nie je zlatistý.
Po upečení nechajte koláč vychladnúť a nakrájajte na kúsky. Podávajte samostatne alebo s kopčekom šľahačky. Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply