NAJLEPŠIA domáca ZAPEKANKA so šampiňónmi a syrom! Neodolateľná večera, ktorú máte hotovú behom chvíle…

Rýchla a lacná večera pre celú rodinu…

Kto by nemal rád zapekanku? Toto jedlo si pamätáme z trhov, ale skúšali ste si ju niekedy upiecť aj doma? Recept je veľmi jednoduchý a stačí vám pár základných ingrediencií.

Ingrediencie:

  • 500g šampiňóny
  • tuk (olej, maslo, masť podľa vkusu)
  • soľ, mletá rasca, čierne mleté korenie podľa chuti
  • 1 veľká cibuľa (aspoň ako päsť)
  • 100g taveného syra (syrokrém, bambino, alebo karička)
  • tvrdý strúhaný syr na posypanie
  • veľké, alebo klasické rožky (prípadne bagety)
  • kečup prípadne aj tatárska omáčka

Postup prípravy:

Cibuľu, šampiňóny nakrájame a opražíme na masle. Šampiňóny pustia šťavu, ktorá sa musí odpariť.

Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Nakonci pridáme syrokrém, ktorý zamiešame do hotovej teplej zmesi.

Rožky, alebo bagety, rozkrojíme na polovice, a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka ich potrieme kečupom.

Medzitým si vyhrejeme rúru na pečenie na 200 °C, na rožky natrieme zmes, asi tak na 3 mm hrúbku a posypeme strúhaným syrom. Zapečieme v trúbe cca 7-10 minút, pokiaľ sa nerozpustí syr a trošku nezhnednú konce rožkov. Pri dobre vyhriatej rúre to naozaj trvá len chvíľu, hotové zapekanky majú byť chrumkavé, ale nie suché.

Zapekanky môžme klasicky dochutiť fast foodovou omáčkou – čiže kečupom a tatárskou omáčkou 

Prajeme dobrú chuť!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*