Ingrediencie:
- 200 ml teplá voda
- 7 g suché droždie
- 1 polievková lyžica cukor
- 110 ml rastlinný olej
- 1 ks vajce
- 110 ml jogurt
- 1 lyžička soľ
- 600 – 650 g pšeničná múka hladká
- 100g maslo: (rozdeliť na 50 g a 50 g)
- 1 lyžička škorica
- 1 lyžička kakao
- 4 lyžičky cukor: (rozdeliť na 2 lyžičky + 2 lyžičky)
- 1 ks vaječný žĺtok: 1 ks
- 1 polievková lyžica mlieko
Postup:
- Zmiešajte teplú vodu, droždie, cukor, olej, vajce, jogurt a soľ. Miešajte, kým sa všetko nerozpustí.
- Pridávajte múku po častiach a dobre premiešajte.
- Cesto miesite na stole 4-5 minút, kým nebude hladké a nelepivé.
- Naolejujte misku rastlinným olejom, vložte do nej cesto a nechajte kysnúť 45-50 minút.
- Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti a vyformujte do gule. Každú časť vyvaľkajte na obdĺžnik 30×40 cm.
- Potrite cesto 50 g zmäknutého masla a zložte ho do obálky. To isté urobte aj z druhou časťou cesta.
- Prikryte cesto a nechajte ho 25-30 minút odpočívať.
- Vyvaľkajte cesto na obdĺžnik 30×40 cm. Rovnomerne posypte prvú polovicu cesta škoricou a cukrom a druhú polovicu kakaom a cukrom.
- Nakrájajte na pásiky široké 3-3,5 cm, zrolujte a položte na plech s papierom na pečenie.
- Prikryte uterákom a nechajte 25-30 minút odpočívať.
- Zmiešajte vaječný žĺtok s mliekom a potrite ním buchty.
- Pečte pri 180°C 27-30 minút. Posledných 5-6 minút prikryte alobalom alebo papierom na pečenie, aby sa zabránilo spáleniu.
Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť ako sa to robí:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply