Najlepšie VIANOČNÉ KOLÁČIKY, ktoré nemajú konkurenciu! Recept zo starej knihy, ktorý by mal poznať každý…

Toto u nás na Vianoce nikdy nesmie chýbať! Úžasný recept, ktorý by mal poznať naozaj každý…

Ingrediencie

Kokosové cesto:

  • 3 vaječné bielka
  • 210 g cukru
  • 180 g sušeného kokosu

Bielka vyšľaháme s cukrom vo vodnom kúpeli ( asi 10-15 minút)  na tuhý sneh. Opatrne primiešame kokos.  Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame pusinky.

Pečieme v predhriatej rúre pri 160°C asi 10 minút, potom pootvoríme dvierka  a znížime teplotu na 50°C a dosušíme ešte 10 minút. Necháme vychladnúť.

Krém:

  • 200 g čokolády
  • 250 g masla

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, necháme mierne vychladnúť tak, aby bola čokoláda stále tekutá.

Zmäknuté maslo vymiešame do peny, postupne pridáme rozpustenú čokoládu a vymiešame na hladký, nadýchaný krém.

Linecké cesto:

  • 140 g masla
  • 1 žĺtok
  • 70 g práškového cukru
  • 230 g hladkej  múky

Z uvedených surovín vymiesime hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na tenko ( 2-3 mm) a vykrajujeme kolieska. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 7 minút. Dávame pozor aby sme kolieska neprepiekli. Necháme vychladnúť.

Ešte potrebujeme:

  • 50 g jahodového džemu

Čokoládová poleva:

  • 200 g čokolády
  • 100 g masla

Čokoládu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do hladka.

Na spodok položíme jedno vychladnuté koliesko, ma koliesko nastriekame čokoládový krém tak, aby v strede zostala malá jamka. Do jamky dáme trochu jahodového džemu a celé to zakryjeme kokosovou pusinku. Spodok koláčika ( koliesko a krém ) namáčame do čokoládovej polevy tak, aby kokosová pusinka zostala biela,  necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*