Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie:
- 2 jablká
- 2 lyžice cukru
- trochu škorice
- 1 polievková lyžica masla
- 1 lyžica medu alebo marhuľového džemu
- 2 vajcia
- 50 gramov cukru
- 8 gramov vanilkového cukru
- 80 ml oleja
- 8 gramov prášku do pečiva
- 300 gramov hladkej múky
- 1 vaječný bielok
- 125 gramov práškového cukru
- 2 lyžice marhuľového džemu
Postup:
Jablká očistite, nastrúhajte na hrubo, zmiešajte s 2 lyžicami cukru a trochou škorice. Na panvici rozpustite maslo, pridajte jablká a krátko ich poduste, kým zmäknú. Pridajte med alebo marhuľový džem a zamiešajte.
V miske vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte olej a znova premiešajte. Postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešavajte, kým nevznikne hladké cesto. Cesto rozdeľte na polovicu.
Jednu polovicu cesta rozložte na dno formy, vyloženej papierom na pečenie. Na povrch cesta rozložte pripravené jablká. Zarovnajte. Druhú časť cesta vyvaľkajte a položte na jablká. Popichajte vidličkou.
Bielok vymiešajte s práškovým cukrom na hladkú bielu polevu. Polejte vrch koláča, rovnomerne rozotrite.
Marhuľový džem rozmiešajte a na vrch koláča urobte džemovú mriežku. Koláč vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 40 minút.
Po upečení koláč nechajte vychladnúť.
Dobrú chuť!
Leave a Reply