Najsilnejšia rastlina pre zdravé srdce! Chráni pred infarktom, odstraňuje búšenie srdca a čistí cievy…

Plody, ktoré chránia pred infarktom! Môžete si ich nazbierať, nasušiť a užívať celú zimu…

Hloh je liečivá rastlina známa svojim silným účinkom na srdce. Rastie pri cestách a húštinách, na okrajoch lúk a lesov, spoznáte ho podľa troj a päťcípych listov. Plody hlohu sú jasne červenej farby a zbierajú sa na jeseň.

Je vedecky dokázané, že hloh obsahuje látky, ktoré stimulujú pumpovanie krvi v srdci a ovplyvňujú lepšiu činnosť srdca. Chráni pred infarktom. Hloh sa užíva aj po srdcovom infarkte, pretože zvyšuje prietok krvi v koronárnych cievach.

Liečivé prípravky z hlohu sú užitočné najmä pri vysokom krvnom tlaku a zvýšenej hladine cholesterolu a tukov v krvi. Tieto červené plody pomáhajú pri arytmii a nepravidelnom tepe a búšení srdca.

Hloh obsahuje:

  • saponíny,
  • flavonoidy,
  • triesloviny,
  • glykozidy,
  • taníny
  • karotén
  • vitamín B a C
  • pektíny
  • purínové látky
  • amíny
  • enzýmy
  • kyselinu kávovú
  • kyselinu chlorogénovú
  • kyselinu urzolovú
  • kyselinu oleanolovú

Hloh obyčajný – použitie a účinky na zdravie

  • hloh pomáha pri srdcových ochoreniach, začínajúcej srdcovej slabosti a nedostatočnom prekrvení srdcového svalu, pri ischémii srdca, stenokardii, angíne pectoris, hypertónii, pri srdcovej neuróze
  • upravuje poruchy srdcového rytmu
  • znižuje krvný tlak
  • pomáha pri nespavosti, bolesti hlavy a ateroskleróze
  • je vhodný doplnkom pri rehabilitácii po infarkte myokardu
  • pomáha aj pri liečbe klimakterických potiaží
  • zlepšuje hladinu cholesterolu
  • pomáha pri problémoch s obličkami a močovými kameňmi
  • dobre sa po ňom zaspáva a zmierňuje depresiu či úzkostné stavy

Hloh pôsobí upokojujúco a užíva sa pri sťaženom dýchaní, napätí a nervozite. Ukázalo sa, že je účinný aj pri tinnite. Z plodov hlohu sa vyrábajú liečivé prípravky.

Na prípravu čaju z hlohu potrebujete:

  • 2-3 PL nakrájaných suchých plodov hlohu
  • 1 liter vlažnej vody
  • med podľa chuti

Večer dáme suché plody hlohu do vlažnek vody, necháme stať 12 hodín alebo cez noc. Ráno scedíme. Nápoj je pripravený na použitie. Čaj z hlohu pijeme mierne ohriatý a môžeme si ho dochutiť medom podľa chuti. Čaj pijeme 2-3 týždne.

Na prípravu hlohovej tinktúry potrebujeme:

  • 2 PL čerstvých plodov hlohu
  • 2 dl slivovice

Rozdrvte čerstvé plody hlohu, vložte do pohára a zalejte slivovicou. Pohár uzatvorte a dobre pretrepte. Nechajte 3 týždne stáť, občas pohár pretrepte. Po troch týždňoch sceďte, tinktúra je pripravená na použitie.

Užívajte  3x denne po 5 kvapiek  po dobu 2-3 týždňov. Potom si urobte 7 dní prestávku a v prípade potreby môžete kúru zopakovať.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*