Ingrediencie:
Cesto:
- 3 bielka
- 4 lyžice opražených, nahrubo mletých lieskových orieškov
- 4 lyžice cukru
- 1 lyžica polohrubej múky
Potrebujeme upiecť tri korpusy.
Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme mleté oriešky a polohrubú múku. Formu vystelieme papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Urobíme si test ihlou.
Takto upečieme tri platy. Necháme vychladnúť!
Krém
- 0,7 dcl mlieka
- 10 lyžíc cukru
- 2 balíčky vanilkový cukor
- 9 žĺtok
- 8 lyžíc Gustin
- 80 g. margarín
- 200 g. biela mliečna čokoláda
- 1,5 dcl smotana na šľahanie
Žĺtka a vanilkový cukor vymiešame do peny, primiešame Gustín a 2 dl studeného mlieka, dobre vymiešame. Zvyšné mlieko a cukor privedieme do varu. Keď mlieko začne vrieť pridáme žĺtkovú zmes a za stáleho miešania uvaríme do hustá. Pridáme nalámanú bielu čokoládu, vymiešame, kým sa čokoláda rozpustí a spojí s krémom. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do peny. Zmiešame s vychladnutým krémom.
Smotanu na šľahanie vymiešame do tuha, zmiešame s krémom, dobre vymiešame.
Krém 2
- 3,5 dcl smotana na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- 100 g mascarpone
Smotanu a cukor vyšľaháme do tuha. Primiešame mascarpone, dobre vymiešame.
Ešte potrebujeme:
- 100 g opražené nahrubo nasekané lieskové orechy
Ozdobenie:
- 200 g bielej čokolády
Na spodok položíme jeden vychladnutý korpus, natrieme ho 1/3 krému č.1 zarovnáme, natrieme 1/3 krému č. 2 zarovnáme, posypeme polovicou opražených na hrubo nasekaných orechov. Položíme druhý korpus, natrieme 1/3 krém č. 1, potom 1/3 krém č. 2, posypeme zvyšnými orechami, zarovnáme položíme posledný korpus, natrieme krém č. 1 a nakoniec vrch aj boky natrieme zvyšným krémom č. 2. Zarovnáme.
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply