Náš obľúbený obed – mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a zemiakovou kašou. (RECEPT)

Ako urobiť chutný a dobrý obed, ktorý bude chutiť každému pri stole. Na konci nájdete videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie:

  • 800 g mleté mäso
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • petržlenovú vňať
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička soli
  • čierne korenie
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
  • 3 čajové lyžičky strúhanky
  • malý strúhaný muškátový oriešok

Cibuľu nakrájame na jemno. Zmiešajte s mletým mäsom, pridajte pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, vajce, lyžičku soli, čierne korenie, červenú mletú papriku, strúhanku a strúhaný muškátový oriešok. Všetko spolu vymiešame.  Zo zmesi tvarujeme fašírky ( asi 100 g).

Ešte potrebujeme:

  • strúhanka
  • olej

Fašírky obalíme v strúhanke a smažíme  3-4 minúty na jednej strane a 3-4 minúty na druhej.

Na omáčku potrebujeme:

  • 1 malá cibuľa
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 400 ml sterilizované paradajky
  • 800 ml voda
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • muškátový oriešok
  • soľ

Fašírky vyberieme   na tanier a do oleja pridajte cibuľu, opražíme do sklovitá. Pridáme sterilizované paradajky, sójovú omáčku, muškátový oriešok, soľ, Pridáme múku, dobre premiešame. Podlejeme vodou. Privedieme do varu.  Mäsové guľky vrátime do omáčky a dusíme na nízkej teplote asi pol hodiny. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*