Rovno si naložte na tanierik 2 kúsky, lebo jeden vám stačiť nebude!
Suroviny:
Cesto:
- 1 hrnček maku,
- 1 hrnček polohrubej múky,
- 1 hrnček cukru,
- 1 balíček vanilkového cukru
- pol prášok do pečiva,
- 2 celé vajcia,
- 1 dl oleja,
- 1 dl mlieka
- šťava a strúhaná kôra z 1 citróna.
Vajcia vymiešame s cukrom, vanilkový cukrom, olejom a mliekom do peny, pridáme citrónovú kôru a nakoniec múku zmiešanú s makom a práškom do pečiva. Premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C do ružova. Urobíme si test ihlou. Upečený koláč necháme vychladnúť.
Krém:
- 2 vanilkové pudingy
- 7 dl mlieku
- 25 dkg margarínu
- 20 práškový cukor
- 200 ml smotana na šľahanie 33%
- 1 stužovač šľahačky
Vanilkové pudingy rozmiešame v 2 dl studeného mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť, keď vrie pridáme rozmiešané pudingové prášky a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
Margarín vymiešame s práškovým cukrom do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom.
Smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha.
Na vychladnutý makový plát rovnomerne rozotrieme vanilkový krém a zarovnáme, na vrch dáme do tuha vyšľahanú šľahačku. Dáme na 1-2 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply