Suroviny
- 1 balíček tortových oblátok asi 100g
- 500 g cukru
- 150 – 170 g kondenzovaného mlieka
- 250 g masla
- 150 g mletých vlašských orechov
Glazúra:
- 100 g mliečnej čokolády
- 1 lyžica masla
Vrchol:
- mleté orechy (voliteľné)
Postup:
Cukor skaramelizujeme v hrnci do hneda, pridáme maslo a kondenzované mlieko, miešame kým bude všetko hladké a husté. Odstavíme zo sporáka a ihneď pridáme mleté orechy. Premiešame a necháme mierne vychladnúť.
Keď začne krém hustnúť, postupne naplníme tortové oplátky.
Čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli a polejeme vrchnú oplátku. Vrch posypeme mletými orechmi. Necháme stuhnúť asi 1 hodinu. Potom úhľadne nakrájame. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply