Neapolská karamelová griláž! Najlepšia vianočná dobrota bez pečenia…

Suroviny

  • 1 balíček tortových  oblátok asi 100g
  • 500 g  cukru
  • 150 – 170 g kondenzovaného mlieka
  • 250 g masla
  • 150 g  mletých vlašských orechov

Glazúra:

  • 100 g mliečnej čokolády
  • 1 lyžica masla

Vrchol:

  • mleté orechy (voliteľné)

Postup:

Cukor skaramelizujeme v hrnci do hneda, pridáme maslo a kondenzované mlieko, miešame kým bude všetko hladké a husté. Odstavíme zo sporáka a ihneď pridáme mleté orechy. Premiešame a necháme mierne vychladnúť.

Keď začne krém hustnúť, postupne naplníme tortové oplátky.

Čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli a polejeme vrchnú oplátku. Vrch posypeme mletými orechmi. Necháme stuhnúť asi 1 hodinu. Potom úhľadne nakrájame. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*