Nefiltrovaný organický jablčný ocot je pripravený už po 3 týždňoch fermentácie.

Čím dlhšie bude stáť, tým bude silnejší.

Ingrediencie:

  • 2 kg očistených jabĺk
  • 2 l vlažnej vody
  • 200 g cukru

Postup:

2 kg očistených zdravých jabĺk zbavených jadrovníkov dáme do veľkej nádoby, v 2 litroch vlažnej vody rozpustíme 200 g  cukru a zalejeme jablká. Pohár zatvoríme a necháme stáť pri izbovej teplote 20-25 °C asi tri týždne. Po tejto dobe môžeme ocot prefiltrovať, ak ho necháme stáť dlhšie bude silnejší.

Na čo môžeme tento ocot používať?

Elixír života. Najlepší druh octu. Stimuluje metabolizmus, pôsobí ako spaľovač tukov / na chudnutie/, na artrózu… Pomáha pri chudnutí, odstraňuje nadúvanie, kyslý reflux, poskytuje skvelý pocit pohody, zrýchľuje metabolizmus, napĺňa energiou atď.

Užívame  1-2 polievkové lyžice denne rozmiešané v 2 dl vody, nalačno. Ak ho nemôžete užívať, kedykoľvek počas dňa pred jedlom.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*