Objavila som tento dezert na večierku a okamžite som si vypýtala recept. Je tak dobrý a ľahký na prípravu, že sa musím s Vami oň podeliť.
Potrebujeme:
6 vajec
6 lyžíc cukru
4 lyžice múky
2 lyžice kakaa
100 ml oleja
1 vrecúško prášku do pečiva
štipka soli
Krém:
500 g tvaroh
200 g masla
200 g práškového cukru
lyžička vanilkovej esencie
Poleva:
2 sáčky vanilkového pudingu
800 ml pomarančovej šťavy
5 lyžicou cukru
Postup:
- Oddeľte žĺtky od bielkov. Zmiešajte žĺtky s cukrom, potom pridajte olej a pokračujte v miešaní. Pridajte múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
- Vajcia rozšľahajte so soľou a zapracujte do žĺtkovej zmesi. Miešajte zľahka, pomalými pohybmi, zdola nahor.
- Nalejte zmes do plechu vyloženého papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre asi 25 minút na strednú teplotu. Skúste špajdľou a nechajte to vychladnúť.
- Krém: Mäkké maslo vymiešajte s práškovým cukrom do peny, potom pridajte tvaroh a esenciu. Pokračujte v miešaní. Naneste krém na vychladené cesto a nechajte tuhnúť dve hodiny.
- Puding pripravte podľa pokynov na obale. Iba namiesto mlieka použite 800 ml Fanty.
- Teplú polevu prelejte cez vrstvu krému. Po dvoch hodinách v chladničke môžete dezert nakrájať a podávať. Dobrú chuť!
Leave a Reply