Neodolateľné Karnevalové rezy! Musím ich robiť na 2 plechy, pretože zo stola vždy zmiznú rýchlosťou blesku…

Dnes si ukážeme recept na veľmi chutné rezy Karneval. Príprava je veľmi jednoduchá a pochutná si naozaj každý.

Prísady:

Cesto:

  • 5 vajec
  • 150g práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice múky
  • pol balenia čokoládového pudingového prášku
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 5 polievkových lyžíc kakaa

Krém:

  • 2 dl mlieka
  • 5 vaječných žĺtkov
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 polievková lyžica múky
  • 200g masla
  • 200g práškového cukru

Sneh:

  • 5 vaječných bielkov
  • 250g cukru
  • 1-2 kvapky citrónovej šťavy
  • Štipka soli
  • čokoládové hoblinky na posypanie

Príprava:

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom do peny, pomaly pridáme múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva a pudingovým práškom. Vyšľaháme bielka  na tuhý sneh a pridáme do žĺtkovej zmesi.  Pečieme na vymastenom a pomúčenom plechu. Vyskúšame ihlou, či je upečený.

Mlieko uvaríme s vaječnými žĺtkami, vanilkovým cukrom a múkou na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutou kašou.

Krém natrieme na upečený plát.

Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom, citrónovou šťavou a trochou soli nad parou na hustý sneh. Necháme vychladnúť a natrieme na vrch na žĺtkový krém.

Vrch koláča posypeme čokoládovými hoblinkami.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*