Suroviny:
- 250g mletých maslových keksov
- 50 g pražených mletých lieskových orechov
- 2 lyžice nutelly
- 80 g mlieka
- 100 g zmäknutého masla
Višňový krém:
- 300 g mrazených višni
- 3 lyžice cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 lyžice kukuričného škrobu Gustin
- 3 lyžice vody
Biely krém:
- 500 g mascarpone
- 150 g práškového cukru
- 1 lyžica vanilkovej arómy
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 balíčky smetafix
Čokoládové ganache:
- 50 g tmavej čokolády
- 50 g mliečnej čokolády
- 80 ml smotany na šľahanie
Na ozdobu:
- lupienky bielej čokolády
Postup:
Tortovú formu s odoberateľným okrajom vyložíme papierom na pečenie alebo fóliou.
Mleté sušienky a lieskové orechy zmiešame, pridáme nutellu, mlieko, zmäknuté maslo a všetko spolu premiešame. Sušienkovú hmotu natlačíme na spodok formy a odložíme do chladničky.
Mrazené višne alebo čerešne dáme na panvicu na strednú teplotu s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou. Kukuričný škrob rozpustíme vo vode a pridáme k uvareným višniam a za stáleho miešania varíme do hustá. Odstavíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť. Vlažný krém navrstvíme na sušienkový základ, zarovnáme a odložíme do chladničky.
Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom a vanilkovou arómou. Smotanu vyšľaháme so smetafixom do tuha. Vyšľahanú šľahačku postupne primiešame do mascarpone, premiešame a hotový krém navrstvíme na vychladnutý višňový krém. Formu vrátime späť do chladničky.
Smotanu dáme mierne ohrievať, pridáme polámanú tmavú aj mliečnu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda rozpustí, vymiešame do hladka a odstavíme z tepla. Nesmie vrieť, zahrievame, len kým sa rozpustí čokoláda. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutým ale ešte tekutým ganache polejeme biely krém a koláč odložíme do chladničky na celú noc.
Na druhý deň odstránime okraj tortovej formy a koláč ozdobíme po krajoch lupienkami bielej čokolády.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply