Suroviny:
100g masla
140g práškového cukru
2 vajcia
300g polohrubej muky
1 KL prášku do pečiva
1 vanilkový cukor
Tvarohová hmota:
500g mäkkého tvarohu
150g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
3 žĺtky
1 krémový prášok Zlatý klas
100 ml oleja
250 ml mlieka
3 PL citrónovej šťavy
Sneh:
3 bielky
100g kryštálového cukru
Ešte potrebujeme tuk a muku na vymastenie a vysypanie plechu
Postup:
Na cesto vymiesime všetky suroviny, vymiesime mäkké cesto a odložíme do chladu na 30 minút.
Potom cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu a tak aby sme pokryli aj boky plechu asi do výšky 2 cm.
Tvaroh, cukor, žĺtky, krémový prášok, olej, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a mlieko rozmixujeme a opatrne vylejeme na cesto. Pečieme pri 180 °C asi 25 až 30 minút, kým nie je povrch tvarohu na dotyk pevný.
Bielky vyšľaháme, postupne pridáme cukor a vyšľaháme na tuhý sneh. Sneh rozotrieme na tvarohovú hmotu a znova dáme zapiecť asi 10 minút, kým nie je sneh bledohnedý. Na vychladnutom koláči sa v jamkách vytvoria karamelové kvapôčky.
Leave a Reply