Môžete sa zbaviť bolesti kĺbov, ak vylúčite tieto produkty z vašej stravy!
Bolesť kĺbov spôsobuje veľké nepohodlie a dokonca vás obmedzuje v pohybe.
Bolesť nepriaznivo ovplyvňuje psychický stav pacienta. Hlavnými príčinami bolesti kĺbov sú zranenia, dna, lupus, zlomené alebo vykĺbené kosti a fibromyalgia.
Bolesť kĺbov môže byť zhoršená určitými potravinami.
Na zníženie bolesti kĺbov a jej sprievodných účinkov sa odporúča vyhnúť sa nasledujúcim produktom:
- Cukor a rýchlo stráviteľné sacharidy.
Je potrebné vyhnúť sa rafinovanému cukru, pretože stimuluje uvoľňovanie zápalových faktorov nazývaných cytokíny. Vzdajte sa pečiva, sladkostí, čokolád a sýtených nápojov.
Obmedzte používanie zemiakov, chleba, ryže, výrobkov z bielej múky. Okrem toho nadmerná konzumácia týchto výrobkov vedie k zvýšeniu telesnej hmotnosti a následne k namáhaniu kĺbov.
- Červené mäso a spracované mäsové výrobky.
Tieto druhy mäsa obsahujú purínové zlúčeniny a dusičnany, ktoré zhoršujú stav kĺbov. Je známe, že tieto látky prispievajú k výskytu rakoviny.
- Plnotučné mlieko.
Táto známa potravina obsahuje látky, ktoré stimulujú zápalové reakcie.
- Kukuričný olej
Tento typ oleja je bohatý na omega-6 mastné kyseliny, ktoré sa podieľajú na zápalovej reakcii. Kukuričný olej sa odporúča nahradiť olivovým, ľanovým, tekvicovým alebo arašidovým olejom.
- Pivo.
Pivo je bohaté na puríny, ktoré sa premieňajú na kyselinu močovú. Pri nadbytku kyseliny močovej v tele sa jej soli ukladajú do kĺbov a spôsobujú dnu.
Nadmerná konzumácia piva vedie k priberaniu na váhe so všetkými negatívnymi dôsledkami.
- Stolová soľ.
Výrobky zo supermarketu obsahujú nadmerné množstvo soli a iných konzervačných látok. Ich použitie spôsobuje nerovnováhu v rovnováhe voda-soľ, ktorá ovplyvňuje stav kĺbov.
- Glutamát sodný
Glutamát sodný je široko používaná prísada na zlepšenie chuti a farby potravín, je schopná zhoršiť bolesť a zápal kĺbov. Snažte sa nejesť potraviny obsahujúce glutamát sodný.
Sú pre Vás tieto informácie užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply