Toto je recept na lahodné krémové cestoviny, ktoré si môžete pripraviť aj doma bez toho, aby ste museli chodiť do reštaurácie. Je to jednoduché a skvelé na večeru! Vaša rodina to bude milovať!
Ingrediencie:
- kuracie prsia – 450 g (2 kusy)
- huby – 200 g ( napr. šampiňóny)
- soľ,
- čierne korenie
- cestoviny Fettuccine – 250 g
- 3 strúčiky cesnaku
- smotana – 450 ml
- parmezán – 70 g
- petržlen
- olivový olej alebo maslo – 3 polievkové lyžice
- cibuľa – 1 ks
Tipy
- Ak vynecháte parmezán, pridajte viac soli
- Ak nepoužívate maslo, môžete ho nahradiť olivovým olejom
Postup:
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké rezance, na panvicu dáme olej, rozohrejeme a pridáme nakrájané kuracie prsia, osolíme a okoreníme, opečieme do ružová asi 5-7 minút. Upečené mäso preložíme na tanier.
Do hrnca dáme variť vodu na cestoviny, privedieme do varu, pridáme cestoviny, osolíme a uvaríme Al Dente.
Na panvicu dáme trochu oleja, kúsok masla a rozohrejeme. Cibuľu nakrájame na jemno, dáme do panvice a opražíme asi 2-3 minúty, Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, pridáme k cibuli a dusíme asi 5-7 minút.
Cesnak nakrájame na jemno a pridáme na panvicu k hubám a podusíme asi 1 minútu.
Smotanu prilejeme k hubám a za stáleho miešania varíme asi 4-5 minút. Osolíme, okoreníme podľa chuti.
Parmezán nastrúhame a pridáme do smotanovej omáčky, povaríme 2-3 minúty, teraz pridáme opečené kuracie mäso a povaríme ešte asi 4-5 minút.
Petržlenovú vňať nakrájame na jemno, pridáme do omáčky, premiešame, necháme minútku povariť.
K hotovej omáčke pridáme uvarené cestoviny, fettuccine, premiešame. Podávame ešte teplé.
Cestoviny môžeme pred podávaním ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply