
Je sezóna gaštanov, tak prečo to nevyužiť a nenazbierať si túto zdravú dobrotu? Môžete si z nich pripraviť čaj, tinktúru, alebo ich jednoducho upiecť.
Pečené gaštany – Recept
Ingrediencie:
- 500 g gaštanov
- 1 lyžička masla
Postup:
500 g gaštanov dobre umyte, pomocou nožníc urobte dlhý rez v hornej časti gaštanov. Takto upravené gaštany namočte do horúcej vody na 5 minút, pridajte asi 1/2 šálky vody. Prikryte a na strednom ohni varte asi 10 minút,
miešajte každé 2-3 minúty. Nakoniec pridajte ku gaštanom 1 lyžičku masla. Miešajte niekoľko sekúnd, kým sa maslo rozpustí a odstavte z ohňa. Hotovo! Gaštany sa budú ľahko lúpať!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:
Sú tieto informácie pre Vás užitočné! Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply