Dobrota, po ktorej si budete olizovať všetky prsty!
Ingrediencie:
Cesto:
- 400 g hladkej múky
- 1/2 kocky droždia
- 250 ml vlažnej vody
- 2 lyžičky cukru
- 1 lyžička soli
- 4 polievkové lyžice oleja
Droždie vymiešame s vodou s cukrom, necháme chvíľku stáť, aby sa droždie aktivovalo.
Múku zmiešame so soľou a olejom, pridáme droždie a vymiešame vlažné cesto. Cesto zakryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 30 minút.
Plech vyložíme papierom na pečenie, vykysnuté cesto preložíme na plech a naolejovanými rukami ho roztiahneme na celý plech, zarovnáme.
Poleva:
- 1 veľký pohár kyslej smotany
- 4 veľké strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 100 g slaniny
- 1 plechovka ananásu (nakrájaný na kúsky)
- Strúhaný syr podľa chuti (napr. mozzarella alebo eidam)
Kyslú smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom. Rovnomerne ju rozotrieme na pripravené cesto. Na vrch pridáme kúsky slaniny, kúsky ananásu a nastrúhaný syr.
Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 25 minút. Na posledných 5 minút zvýšime teplotu na 200 °C, aby syr dostal zlatistú farbu.
Tipy:
Ak nemáme ananás, môžeme ho nahradiť inou zeleninou, napríklad paprikou či kukuricou.
Polevu si môžeme prispôsobiť podľa chuti – skúsiť paradajkový základ alebo iné obľúbené ingrediencie.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply