Ingrediencie
Maková vrstva:
- 250 g mletého maku
- 2 vajcia
- 150 g margarínu
- 50 g cukru
- 2 dl mlieka
- 1 balíček prášku do pečiva
- 30 g polohrubej múky
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme margarín a vymiešame, pridáme mlieko, premiešame. Nakoniec pridáme mak zmiešaný s múkou a práškom do pečiva.
Piškótový plát:
- 5 vajec
- 150 g cukru
- 150 g polohrubej múky
- 3 polievkové lyžice vody
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, po jednom prišľaháme žĺtka a vodu, nakoniec opatrne primiešame múku.
Krém:
- 4 dl mlieka
- 4-5 lyžíc hrubej múky
- 150 g margarínu
- 130 g práškového cukru
Z mlieka a muky uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť.
Margarín vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pridáme vychladnutú kašu a dobre vymiešame.
Poleva
- Tmavá čokoláda
- 2 PL olej
Čokoládu a olej rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vymiešame do leskla.
Plech vystelieme papierom na pečenie.
Makovú vrstvu uhladíme na plech, zarovnáme, potom na ňu nalejeme vyšľahané piškótové cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 15-20 minút do ružova. Urobíme si test ihlou. Koláč necháme úplne vychladnúť.
Vychladnutý koláč vyklopíme z plechu, makovou vrstvou na vrch a odstránime papier na pečenie. Natrieme krémom, zarovnáme a polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply