Obrátené makové krémové rezy! Náš obľúbený Veľkonočný zákusok na poslednú chvíľu…

Ingrediencie

Maková vrstva:

  • 250 g mletého maku
  • 2 vajcia
  • 150 g margarínu
  • 50 g cukru
  • 2 dl mlieka
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 30 g polohrubej múky

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme margarín a vymiešame, pridáme mlieko, premiešame. Nakoniec pridáme mak zmiešaný s múkou a práškom do pečiva.

Piškótový plát:

  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • 150 g polohrubej múky
  • 3 polievkové lyžice vody

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, po jednom prišľaháme žĺtka a vodu, nakoniec opatrne primiešame múku.

Krém:

  • 4 dl mlieka
  • 4-5 lyžíc hrubej múky
  • 150 g margarínu
  • 130 g práškového cukru

Z mlieka a muky uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť.

Margarín vymiešame s práškovým cukrom do peny.  Pridáme vychladnutú kašu a dobre vymiešame.

Poleva

  • Tmavá  čokoláda
  • 2 PL olej

Čokoládu a olej rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vymiešame do leskla.

Plech vystelieme papierom na pečenie.

Makovú vrstvu  uhladíme na plech, zarovnáme, potom na ňu nalejeme vyšľahané piškótové cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 15-20 minút do ružova. Urobíme si test ihlou. Koláč necháme úplne vychladnúť.

Vychladnutý koláč vyklopíme z plechu, makovou vrstvou na vrch a odstránime papier na pečenie. Natrieme krémom, zarovnáme a polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*