Od mojej susedky som získala recept na morčacie kúsky v jogurtovej marináde. Môj manžel si ich nevie vynachváliť!

Morčacie mäsko, ktoré je trochu suchšie som vďaka susedke začala pripravovať tak ako si ukážeme v dnešnom recepte a  po upečení je šťavnaté práve vďaka jogurtu. Mäso môžete marinovať 5 minút ale napríklad aj cez noc. Čim dlhšie, tým lepšie. Hlavnou zložkou je biely jogurt, prípadne môžete vyskúšať aj kyslú smotanu. Potom stačí už len vložiť do rúry a chutný obed alebo večera sú na stole.

Budeme potrebovať:

1 kg morčacích pŕs

1 veľký biely jogurt

kôra z jedného citróna

2 strúčiky cesnaku

1 lyžica horčice

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Morčacie prsia si umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky, no nie úplne malé. Vložíme ich do misky a zalejeme jogurtom. Pridáme citrónovú kôru, cesnak, horčicu a môžeme aj nejakú bylinku. Osolíme a okoreníme podľa chutí. Mäsko necháme marinovať cez noc.

Na druhý deň si rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia a mäso pečieme na papieri na pečenie približne 30-45 minút, záleží podľa rúry. Ja si k tomuto mäsu pripravujem grilovanú maslovú cuketu, prípadne opekané zemiaky a zeleninový šalát. Dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept aj s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*