
Jemný, krémový a ľahký koláč. Veľmi rýchla a jednoduchá príprava len z niekoľkých ingrediencií. Toto je recept mojej babičky.
Ingrediencie:
- 250 ml prevarenej vody
- 300 g mletých vlašských orechov
- 250 g nesoleného masla zmäknutého pri izbovej teplote
- 220 g práškového cukru
- 250 ml mlieka
- 2-3 lyžice pomarančovej šťavy
- 580 g sušienok keksov
- Orechy na posypanie, napoly mleté , napoly na hrubo nasekané
Postup:
Vlašské orechy dáme do hrnca zalejeme vriacou vodou a na miernom plameni miešame asi 2-3 minúty, kým sa všetko spoji. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.
Maslo a cukor vymiešame peny, primiešame vychladnuté orechy a vymiešame. Plnku rozdelíme na 4 časti.
Mlieko zmiešame s pomarančovou šťavou.
Sušienky namáčame do mlieka a uložíme do spodok formy 4 rady po 5 sušienok. Natrieme jednu časť sušienok. Položíme druhý rad namočených sušienok a natrieme druhú časť krému, uložíme tretí rad sušienok, krém a posledný rád sušienok a na vrch a na boky natrieme poslednú časť krému. Zarovnáme. Vrch a boky koláča potrieme mletými a nasekanými orechmi.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply