
Ideálny na výnimočné príležitosti – rýchly, sýty a veľmi chutný.🌰🍰☕️
Ingrediencie:
Cesto (na jeden plech):
★ 4 vaječné žĺtky
★ 250 g kryštálového cukru
★ 10 lyžíc vody
★ 100 g mletých vlašských orechov
★ 200 g hladkej múky
★ 1 prášok do pečiva
★ sneh zo 4 bielkov
Postup:
Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vodu, potom orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na stredne veľký plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri 180 °C, kým nie je povrch zlatistý a cesto pružné na dotyk (cca 20–25 minút). Po vychladnutí cesto pozdĺžne prekrojíme na dve časti.
Krém:
★ 8 PL detskej krupice
★ 800 ml mlieka
★ 200 g kryštálového cukru
★ 3 vanilkové cukry
★ 1 ČL rastlinného tuku (napr. Rama)
★ 100 g mletých vlašských orechov
★ (voliteľne 1 ampulka rumovej arómy)
Postup:
Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a krupice uvaríme hustú kašu. Do ešte teplej kaše vmiešame tuk a orechy. (Ak chceme, pridáme aj rumovú arómu.) Krém necháme úplne vychladnúť.
Dokončenie:
Na spodnú časť cesta natrieme polovicu krému. Prikryjeme druhou časťou cesta a natrieme zvyšný krém. Povrch ozdobíme nasekanou zmesou čokolády a orechov. koláč odložíme na noc do chladu. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply