Predhrejte rúru na 180 °C. Oddelíme žĺtky od bielkov.
Žĺtky vyšľaháme so 140 g cukru do peny. Postupne pridávame 10 lyžíc vody a šľaháme, až kým hmota nebude nadýchaná. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne do neho pridáme zvyšných 140 g cukru a vanilkový cukor.
Jemne zmiešame žĺtkovú zmes so snehom. Postupne cez sitko pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne primiešame 100 g mletých orechov.
Zmes nalejeme do pripravenej formy (23 x 32 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Orechový krém:
Do hrnca dáme 3 kopcovité lyžice múky a 200 g cukru. Postupne prilievame mlieko a miešame, aby sme predišli hrudkám. Varíme na miernom ohni, až kým zmes nezíska konzistenciu pudingu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Maslo vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý puding. Nakoniec vmiešame 100 g mletých vlašských orechov. Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus. Dáme stuhnúť do chladničky.
Čokoládová poleva:
Do misky pridáme kúsky horkej čokolády a zalejeme ju teplou šľahačkovou smotanou. Necháme stáť 5 minút, aby sa čokoláda rozpustila, potom zmes premiešame dohladka.
Polevu nalejeme na vychladený koláč a rovnomerne rozotrieme. Koláč necháme stuhnúť v chladničke.
Koláč nakrájajte horúcim nožom na rezy a podávajte. Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply