Jednoduchý a lahodný krémový orechový rez. Plát sa odporúča piecť na menšej panvici, aby bolo vyššie. Ak máte radi orechové rezy, tento recept sa vám bude páčiť.
Cesto:
- 5 vajec
- 20 dkg cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 15 dkg polohrubej múky
- 10 dkg mletých orechov
- nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
Postup:
5 vajec vymiešame s 20 dkg cukru na tuhý sneh, pridáme 1 balíček prášku do pečiva, 15 dkg múky, 10 dkg mletých vlašských orechov, trochu nastrúhanej pomarančovej kôry, opatrne vymiešame. Pečieme v menšom plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 stupňoch cca asi 30 minút.
Krém:
- 5 dl mlieka
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 6 dkg vanilkového pudingu
- 2 lyžice cukru
- 15 dkg margarínu
- 15 dkg práškového cukru
Postup:
Z 5 dl mlieka, 2 balíčky vanilkového cukru, 6 dkg vanilkového pudingu a 2 lyžice cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
15 dkg margarínu zmiešame s 15 dkg práškového cukru a zmiešame s vychladnutým krémom. Dobre vymiešame. krém natrieme na upečený vychladnutý plát.
Poleva:
- 10 dkg čokolády
- 1 dl šľahačkovej smotany
Postup:
1 dl šľahačkovej smotany dáme opatrne zahrievať, pridáme 10 dkg tmavej čokolády a miešame, kým sa čokoláda rozpustí, vymiešame do hladka.
Polevu rovnomerne nalejeme na vrch koláča. Vrch môžete ozdobiť vlašskými orechmi alebo čím chcete, podľa vlastnej fantázie.
Koláč odložte do chladničky na 3-4 hodiny a nakrájajte. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply