
Svieže orechové kocky s višňovými čoko piškótami, vhodné na každú príležitosť, deti sa idu za nimi zblázniť. Výborný recept na Veľkú noc s ktorým určite uspejete.
Suroviny:
- 6 bielok
- 6 PL cukru
- 4 PL polohrubej múky
- 4 PL nasekaných vlašských orechov
- 50g rozpusteného masla
- pol balíčka prášok do pečiva
Krém:
- 6 žĺtok
- 1,5 dl mlieka
- 50g cukru
- 2 vanilkové cukry
- 4 PL polohrubej múky
- pol litra smotany na šľahanie
Ešte potrebujeme:
- sekané orechy
- strúhanú čokoládu
- 2 balenia višňové čoko piškóty / asi 20 ks /
Postup:
Múku zmiešame s nasekanými vlašskými orechmi a práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a pridáme cukor, dobre vyšľaháme, potom pridáme rozpustené vychladnuté maslo a nakoniec opatrne primiešame múčnu zmes.
Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 20 minút. Plát necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Smotanu si vyšľaháme do tuha.
Žĺtka zmiešame s 1,5 dl mlieka, vanilkovým cukrom, cukrom a polohrubou múkou do hladka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše po lyžiciach primiešame tuhú šľahačku, postupne premiešame.
Vychladnutý orechový plát natrieme polovicou krému a zahladíme, na krém poukladáme višňové čoko piškóty a na vrch dáme druhú polovicu krému. Zarovnáme. Vrch posypeme sekanými orechmi a strúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť.
Leave a Reply