Suroviny:
Cesto:
- 250 g mäkkého margarínu
- 250 g práškového cukru
- 450 g hladkej múky
- 150 g mletých vlašských orechov
- 4 žĺtky
- 1 PL kakaového prášku
- 1 balíček prášok do pečiva
Krém:
- 4 bielka
- 250 g práškového cukru
- 2 lyžice marhuľového džemu
Na ozdobu:
- rozpustená čokoláda
- dekoratívny cukor alebo ozdobné cukrové perličky
Postup:
Múku zmiešame s práškovým cukrom, kakaom, práškom do pečiva pridáme margarín. Pridáme orechy, žĺtky a vymiešame na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Ochladené cesto sa rozdelíme na dve časti a jeden po druhom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3-4 mm a vykrajujeme kolieska asi s priemerom 3-4 cm. Zbytky cesta znovu zmiešame a vyvaľkáme.
Pečieme na plechu na papieri na pečenie, kolieska uložíme ďalej od seba, pretože sa kolieska trochu rozlejú, aby sa nepolepili.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 10 až 12 minút a kolieska necháme úplne vychladnúť.
Na krém vyšľaháme bielky s práškovým cukrom nad paru na lesklý tvrdý sneh. Odstránime z pary a primiešame džem.
Zliepame dve kolieska do spolu. Vrch hotových koláčov zdobíme rozpustenou čokoládou a posypeme dekoratívnym cukrom.
Leave a Reply