Orechové sviatočné pečivo Štefánia! Neodolateľná kombinácia chutí…

Suroviny:

Cesto:

  • 250 g mäkkého margarínu
  • 250 g práškového cukru
  • 450 g  hladkej  múky
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 4 žĺtky
  • 1 PL kakaového prášku
  • 1 balíček prášok do pečiva

Krém:

  • 4 bielka
  • 250 g práškového cukru
  • 2 lyžice marhuľového džemu

Na ozdobu:

  • rozpustená čokoláda
  • dekoratívny cukor alebo ozdobné cukrové perličky

Postup:

Múku zmiešame s práškovým cukrom, kakaom, práškom do pečiva pridáme margarín. Pridáme orechy, žĺtky a vymiešame na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky.

Ochladené cesto sa rozdelíme  na dve časti a jeden po druhom vyvaľkáme  na pomúčenej doske na hrúbku asi 3-4 mm a vykrajujeme kolieska asi s  priemerom 3-4 cm. Zbytky cesta znovu zmiešame a vyvaľkáme.

Pečieme na plechu na papieri na pečenie, kolieska uložíme ďalej od seba, pretože sa kolieska trochu rozlejú, aby sa nepolepili.

Pečieme vo vyhriatej  rúre pri  180°C asi  10 až  12 minút a kolieska  necháme úplne vychladnúť.

Na krém vyšľaháme  bielky s práškovým cukrom nad paru na lesklý tvrdý sneh. Odstránime z pary a primiešame džem.

Zliepame dve kolieska do spolu. Vrch hotových koláčov zdobíme rozpustenou čokoládou a posypeme dekoratívnym cukrom.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*