Recept podľa pani Adriany B.
Ingrediencie
Cesto:
- 5 vajec
- 200 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 g polohrubej múky
- 100 g mletých orechov
- 2 dl vlažnej vody
- 1 prášok do pečiva
Plnka:
- 3 karamelové pudingy
- 200 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 50 g hladkej múky
- 1 l mlieka
- 250 g obyčajného masla /alebo s menším množstvom rastlinného tuku ako je napr. Zlatá Haná/,
- na posypanie – opražené mleté orechy
POSTUP
Cesto:
Celé vajíčka vyšľaháme s trochou cukru, pridáme zvyšný cukor a spolu s vanilkovým cukrom došľaháme do hustej peny, pridáme vodu a prešľaháme, pridáme orechy a premiešame, po lyžiciach pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a pomaly miešame.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote cca 170° C, približne 15-20 min., treba radšej odsledovať.
Upečený korpus necháme poriadne vychladnúť.
Krém:
Do ½ litra mlieka pridáme cukor a privedieme do varu. Vo zvyšnom ½ litri mlieka rozmiešať pudingy a múku a vlejeme do vriaceho mlieka.
Uvaríme hustú kašu, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do penistá a po troške pridáme ku kaši. Vyšľaháme tak dlho, kým krém nie je ako šľahačka.
Krém natrieme rovnomerne na vychladnutý korpus.
Mleté orechy opražíme na suchej panvici a posypeme na vrch koláča, koláč necháme stuhnúť v chladničke. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply