Robila som ho už niekoľkokrát, pretože je jednoducho neodolateľne lahodný! Každý, kto ochutná, si vypýta aj recept!
Ingrediencie:
Na cesto:
- 6 vajec
- 6 lyžíc krupice
- 6 lyžíc cukru
- 11 dkg mletých vlašských orechov
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
Na krém:
- 30 dkg gaštanového pyré
- 1,5 dl šľahačkovej smotany
Okrem toho:
- 1 dl šľahačkovej smotany
- čokoládová posýpka
Príprava:
Cukor a vanilkový cukor vymiešame s bielkami na tuhý sneh. po jednom pridáme žĺtky a nakoniec krupicu zmiešanú s mletými vlašskými orechmi a práškom do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút. Upečený plát necháme vychladnúť a rozkrojíme na polovicu, na dva tenké pláty.
Gaštanové pyré rozdrvíme vidličkou, šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha a zmiešame s pyré.
Na spodok položíme jeden vychladnutý plát, rovnomerne natrieme gaštanovým krémom a položíme druhý plát, jemne zaťažíme.
1 dl šľahačkovej smotany vyšľaháme do tuha.
Na vrch koláča ozdobne navrstvíme tuhú šľahačku, posypeme čokoládovou posýpkou alebo strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
TIP: Podľa chuti môžete do gaštanového krému pridať práškový cukor, strúhanú čokoládu alebo rumovú príchuť.
Leave a Reply