Budete potrebovať:
Cesto:
- 140 g práškového cukru
- 6 vajec
- 140 g nahrubo mletých vlašských orechov
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- rum
Krém:
- 250 g masla
- 2 žĺtky
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 6 lyžičiek instantnej kávy
- 3 lyžice mlieka
- 150 g mletých vlašských orechov
Poleva:
- 200 g čokolády na varenie
- 1 lyžička masla
Postup prípravy:
1.Najskôr si vyšľaháme bielka do peny. Potom k nim všľaháme cukor a ušľaháme sneh, pridáme žĺtka jedno po druhom. Nakoniec vmiešame orechy, prášok do pečiva a múku. Môžete pridať trochu rumu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Skontrólujeme špáradlom.
2. Najskôr si vyšľaháme žĺtka nad parou s práškovým cukrom..odstavíme…pridáme mlieko, vanilkový cukor a kávu a premiešame, necháme vychladnúť. Nakoniec vmiešame maslo izbovej teploty a orechy..
3. Krém navrstvíme na vychladnutú orechovú piškótu a dáme do chladničky zatuhnúť. Potom prelejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme vo vodnom kúpeli.
Ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so priateľmi!
Leave a Reply