Recept na najlepší orieškový koláč! Každé sústo je ako sen…
INGREDIENCIE:
Cesto:
- 7 bielkov
- štipka soli
- 250 g cukru
- 5 žĺtkov
- 200 g mletých lieskových orechov
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 4 lyžice strúhanky
Krém:
- 1 karamelizované kondenzované mlieko
- 250 g masla
- 250 g nasekaných vlašských orechov
Postup:
7 bielok vymiešame so štipkou soli na tuhý sneh, primiešame cukor a dobre vyšľaháme, 5 žĺtok po jednom primiešame do tuhého snehu. Mleté orechy zmiešame so sódou bikarbónou a opatrne pridáme do vaječnej zmesi, nakoniec primiešame aj strúhanku.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Necháme vychladnúť.
Krém:
Nasekané orechy zľahka opražíme na suchej panvici. Orechy necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do peny, postupne pridáme karamelové kondenzované mlieko a dobre vymiešame.
Vychladnutý orechový korpus natrieme karamelovým krémom, zarovnáme. Vrch posypeme nasekanými orechmi. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny. Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply