INGREDIENCIE:
Cesto:
- 1 celé vajce
- 150 g cukru
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 50 g margarínu
- 2 polievkové lyžice mlieka
- 2 lyžice medu
- 450 g hladkej múky
- 1 polievková lyžica kakaa
Krém:
- 4 dl mlieka
- 2 a 1/2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 polievkové lyžice práškového cukru (nie príliš veľa)
- 150 g margarínu
Čokoládová poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 3 polievkové lyžice oleja
Postup:
Všetky suroviny okrem múky zmiešame v miske, ktorú môžeme dať na sporák, pretože cesto sa musí najskôr zohriať. Dáme na mierny oheň a stále miešame, kým sa sóda nespení. Potom odstavíme zo sporáka a primiešame múku. Vymiesime hladké cesto, ktoré je vďaka medu gumové a veľmi ľahko sa rozvaľkajú na plátu veľkosti plechu. Cesto sa rozdelí na štyri rovnaké časti a hneď sa vyvaľká pretože, keď je cesto teplé, ľahšie sa s ním pracuje ako so studeným. Pečieme na obrátenej stráne plechu, vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 6-8 minút. Necháme vychladnúť.
Zmiešame mlieko s múkou, cukrom a vanilkovým cukrom, za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a zmiešame s vychladnutou kašou. Dobre vymiešame.
Pláty rovnomerne naplníme vanilkovým krémom, jemne zatlačíme, zaťažíme a odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň polejeme čokoládovou polevou. necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s olejom do leskla.
Leave a Reply