Originálny recept na MEDOVÉ REZY! Klasika, ktorá nikdy neomrzí…

INGREDIENCIE:

Cesto:

  • 1 celé vajce
  • 150 g cukru
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 50 g margarínu
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • 2 lyžice medu
  • 450 g hladkej múky
  • 1 polievková lyžica kakaa

Krém:

  • 4 dl mlieka
  • 2 a 1/2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru (nie príliš veľa)
  • 150 g margarínu

Čokoládová poleva:

  • 100 g čokolády na varenie
  • 3 polievkové lyžice oleja

Postup:

Všetky suroviny okrem múky zmiešame  v miske, ktorú môžeme dať na sporák, pretože cesto sa musí najskôr zohriať. Dáme na mierny oheň a stále miešame, kým sa sóda nespení. Potom odstavíme zo sporáka  a primiešame múku. Vymiesime hladké cesto, ktoré je vďaka medu gumové a veľmi ľahko sa rozvaľkajú na plátu  veľkosti plechu. Cesto sa rozdelí na štyri rovnaké časti a hneď sa vyvaľká pretože, keď je cesto teplé, ľahšie sa s ním pracuje ako so studeným. Pečieme na obrátenej stráne plechu, vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 6-8 minút. Necháme vychladnúť.

Zmiešame mlieko s múkou, cukrom a vanilkovým cukrom, za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a zmiešame s vychladnutou kašou. Dobre vymiešame.

Pláty rovnomerne naplníme vanilkovým krémom, jemne zatlačíme, zaťažíme a odložíme na noc  do chladničky. Na druhý deň polejeme čokoládovou polevou. necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s olejom do leskla.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*