Osviežujúca ananásová zmrzlina s kondenzovaným mliekom.

Hotová za chvíľku a rozplýva sa na jazyku! Perfektná na návštevy, letné oslavy alebo len tak pre potešenie.

Ingrediencie:

  • 500 g ananásu (čerstvý alebo z konzervy, nadrobno nasekaný)
  • 380 g sladeného kondenzovaného mlieka (1 plechovka)
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 50 g čokolády (voliteľné – najemno nasekaná alebo nastrúhaná)

Postup:

Ak používate ananás z konzervy, dobre ho sceďte, aby zmes nebola príliš riedka. Čerstvý ananás ošúpte, odstráňte tvrdý stred a nakrájajte nadrobno.

V miske vyšľahajte smotanu elektrickým mixérom do tuhej šľahačky (trvá to približne 3–5 minút). Dávajte pozor, aby ste ju neprešľahali.

Do vyšľahanej smotany jemne vmiešajte kondenzované mlieko pomocou stierky – opatrne miešajte, aby zmes zostala nadýchaná.

Pridajte nasekaný ananás a opäť jemne premiešajte, kým sa rovnomerne nerozloží v zmesi.

Podľa chuti môžete  vmiešať nasekanú alebo nastrúhanú čokoládu pre bohatšiu chuť a chrumkavejšiu textúru.

Zmes preložte do väčšej nádoby alebo rozdeľte do pohárov na servírovanie. Prikryte fóliou a dajte chladiť do mrazničky na minimálne 2–3 hodiny.

Podávajte vychladené. Môžete ozdobiť kúskom ananásu alebo posypať trochou čokolády.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*