Ingrediencie:
Cesto:
- 250 ml vlažného mlieka (1 šálka)
- 20 g čerstvého droždia
- 1 polievková lyžica cukru
- 500 g hladkej múky (4 šálky)
- Štipka soli
- 100 g cukru (1/2 šálky)
- 8 g vanilínového cukru (1 polievková lyžica)
- 80 g masla (asi 1/3 šálky)
Vlažné mlieko zmiešame s droždím, pridáme lyžicu cukru. Hladkú muku, štipku soli, vanilkový cukor a zmäknuté maslo. Vymiesime hladké cesto. Necháme vykysnúť.
Drobenka:
- 110 g studeného masla (asi 1/2 šálky)
- 180 g hladkej múky (1 1/2 šálky)
- 120 g práškového cukru (1 šálka)
- 16 g vanilínového cukru (1,5 polievkovej lyžice)
Hladkú múku zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme studené maslo a rozdrobíme na drobenku.
Ovocie:
- 250 g čučoriedok (cca 2 šálky)
- 250 g malín (cca 2 šálky)
- 250 g černíc (cca 2 šálky)
Vykysnuté cesto rovnomerne rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme bobuľovým ovocím. Vrch posypeme drobenkou.
Pečte v teplovzdušnej rúre 160°C asi 30 minút.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply