Tento recept si určite niekam zapíšte!
Vyskúšala som veľa receptov na palacinky a tento sa nám najviac osvedčil. Je jednoduchý, palacinky sú veľmi jemné a pri pečení sa nelepia. Práca s ním je veľmi jednoduchá. Plniť ich môžete čímkoľvek, čo máte radi, vrátane lahodného džemu a čokoládového krému.
Ingrediencie:
- 20 dkg hladká múka,
- 20 dkg polohrubá múka
- pol litra mlieka,
- pol litra sýtenej minerálnej vody,
- 4 vajcia,
- 1 dl oleja,
- 2 polievkové lyžice cukru,
- štipka soli,
- vanilkový cukor podľa chuti
TIP: Kombinácia hladkej a polohrubej múky
Ak máte chuť na dokonalé palacinky, ktoré budete podávať ako dezert, odporúčame zmes hladkej a polohrubej múky v pomere 1:1. Tento mix vytvára jemnú textúru, ale zároveň dodáva palacinkám potrebnú pružnosť a pevnosť, aby sa pri obracaní nerozpadli a dali sa ľahko naplniť rôznymi náplňami. Hladká múka zabezpečí, že palacinky budú jemné a ľahké. Polohrubá zase dodá trochu „tela“ a textúry, takže palacinky nebudú príliš tenké, ale stále si zachovajú nadýchanosť.
Príprava:
Prísady na cesto dobre premiešame do hladka, aby nezostali žiadne hrudky. Necháme chvíľu postáť a potom na rozpálenej panvici na troche oleja po jednej pečieme palacinky.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply