PALACINKY Z MINERÁLKY! Odkedy som vyskúšala tento recept, inak ich už vôbec nepečiem…

Tento recept si určite niekam zapíšte!

Vyskúšala som  veľa receptov na palacinky a tento sa nám najviac osvedčil. Je jednoduchý, palacinky sú veľmi jemné a pri pečení sa nelepia. Práca s ním je veľmi jednoduchá. Plniť ich môžete čímkoľvek, čo máte radi, vrátane lahodného džemu a čokoládového krému.

Ingrediencie:

  • 20 dkg hladká múka,
  • 20 dkg polohrubá múka
  • pol litra mlieka,
  • pol litra sýtenej minerálnej  vody,
  • 4 vajcia,
  • 1 dl oleja,
  • 2 polievkové lyžice cukru,
  • štipka soli,
  • vanilkový cukor podľa chuti

TIP: Kombinácia hladkej a polohrubej múky

Ak máte chuť na dokonalé palacinky, ktoré budete podávať ako dezert, odporúčame zmes hladkej a polohrubej múky v pomere 1:1. Tento mix vytvára jemnú textúru, ale zároveň dodáva palacinkám potrebnú pružnosť a pevnosť, aby sa pri obracaní nerozpadli a dali sa ľahko naplniť rôznymi náplňami. Hladká múka zabezpečí, že palacinky budú jemné a ľahké. Polohrubá zase dodá trochu „tela“ a textúry, takže palacinky nebudú príliš tenké, ale stále si zachovajú nadýchanosť.

Príprava:

Prísady na cesto dobre premiešame do hladka, aby nezostali žiadne hrudky. Necháme chvíľu postáť a potom na rozpálenej panvici na troche oleja  po jednej  pečieme palacinky.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*