Pavlove pusinky s krémom z mascarpone a ovocím! Luxusný dezert, ktorému neodolá nikto…

Neexistuje človek, čo by nepoznal Pavlove mini pusinky. Je to luxusný dezert, ktorý svojim vzhľadom a chuťou očarí naozaj každého. Je vhodný na všetky príležitosti a ľudia si ho obľúbili piecť aj na Vianoce. Preto sa poďme spolu pozrieť, ako si mini pavlovky pripravíte.

Ingrediencie:

Na pusinky potrebujete:

337 g bielkov
337 g cukru krupica
252 g cukru múčka

Na krém potrebujete:

6 g želatíny
30 g vody
96 g cukru krupica
96 g smotany
288 g mascarpone
480 g smotany
2 vanilkové struky

Na zdobenie potrebujete:

jahody, maliny, alebo iné ovocie
čokoládové hviezdičky

Postup:

Krok 1: Na prípravu si vyhraďte dva dni – výroba začína krémom. Želatínu namočte do vody. Medzitým zahrejte 96 g smotany s cukrom a pripravte si infúziu s vanilkou. Horúcu zmes nalejte na želatínu a mascarpone. Premiešajte. Pridajte 480 g smotany a dajte do druhého dňa odležať.

Krok 2: Druhý deň si pripravte pusinky. Bielky a krupicový cukor zahrejte na 70 stupňov. Preložte do mixéra a vyšľahajte do studena. Potom do zmesi zľahka zašľahajte preosiaty práškový cukor. Zmes nastriekajte na plech s formičkami (bežne sa predávajú v obchodoch s kuchynskými potrebami) a sušte pri teplote 70 stupňov asi dve a pol hodiny.

Krok 3: Zmes na krém, ktorá cez noc odpočívala, vyšľahajte.

Krok 4: Pusinky môžete naplniť ovocím. Potom na ne nastriekajte krém a ozdobte čokoládovými hviezdičkami a malinami.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*