
Tento recept na šťavnatú pečenú krkovičku so zeleninovou prílohou je ideálny na nedeľný obed či rodinné stretnutie. Kombinácia medu, horčice a sójovej omáčky dodáva mäsu výnimočnú chuť a vôňu.
Ingrediencie:
Na mäso:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 50 g masla
- 2 strúčiky čerstvého cesnaku (alebo podľa chuti)
- 2 čerstvé cibule
- 80 ml sójovej omáčky
- 60 ml medu
- 1 PL zrnitej horčice
- Olivový olej
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Na zeleninovú prílohu:
- 2 čerstvé zemiaky
- 1 čerstvá cuketa
- 1 stonka zeleru
- 1 čerstvá paradajka
- 1 PL kečupu
- 240 ml (1 šálka) vody
- Olivový olej
- Cesnakový prášok, sladká paprika, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup.
Príprava mäsa:
Krkovičku umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a potrieme zrnkovou horčicou. V miske zmiešame sójovú omáčku, med a prelisovaný cesnak.
Na panvici rozpustíme maslo s trochou olivového oleja a mäso krátko opečieme zo všetkých strán. Preložíme do pekáča, polejeme pripravenou marinádou a pridáme na plátky nakrájanú cibuľu.
Pečenie:
Rúru predhrejeme na 200 °C .
Mäso pečieme zakryté približne 40 minút, potom odkryjeme a pečieme ešte 20 minút do zlatista.
Zeleninová príloha:
Zemiaky, cuketu, zeler a paradajku nakrájame na menšie kúsky. Premiešame so soľou, korením, sladkou paprikou, cesnakovým práškom, kečupom a olivovým olejom.
Pridáme do samostatného pekáča, podlejeme vodou a pečieme pri 200 °C približne 30–40 minút, kým zelenina nezmäkne.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply