Pečená bravčová krkovička so zeleninou.

Tento recept na šťavnatú pečenú krkovičku so zeleninovou prílohou je ideálny na nedeľný obed či rodinné stretnutie. Kombinácia medu, horčice a sójovej omáčky dodáva mäsu výnimočnú chuť a vôňu.

Ingrediencie:

Na mäso:

  • 1 kg  bravčovej krkovičky
  • 50 g  masla
  • 2 strúčiky čerstvého cesnaku (alebo podľa chuti)
  • 2 čerstvé cibule
  • 80 ml  sójovej omáčky
  • 60 ml  medu
  • 1 PL zrnitej horčice
  • Olivový olej
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Na zeleninovú prílohu:

  • 2 čerstvé zemiaky
  • 1 čerstvá cuketa
  • 1 stonka zeleru
  • 1 čerstvá paradajka
  • 1 PL kečupu
  • 240 ml (1 šálka) vody
  • Olivový olej
  • Cesnakový prášok, sladká paprika, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup.

Príprava mäsa:

Krkovičku umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a potrieme zrnkovou horčicou. V miske zmiešame sójovú omáčku, med a prelisovaný cesnak.

Na panvici rozpustíme maslo s trochou olivového oleja a mäso krátko opečieme zo všetkých strán. Preložíme do pekáča, polejeme pripravenou marinádou a pridáme na plátky nakrájanú cibuľu.

Pečenie:

Rúru predhrejeme na 200 °C .

Mäso pečieme zakryté približne 40 minút, potom odkryjeme a pečieme ešte 20 minút do zlatista.

Zeleninová príloha:

Zemiaky, cuketu, zeler a paradajku nakrájame na menšie kúsky. Premiešame so soľou, korením, sladkou paprikou, cesnakovým práškom, kečupom a olivovým olejom.

Pridáme do samostatného pekáča, podlejeme vodou a pečieme pri 200 °C približne 30–40 minút, kým zelenina nezmäkne.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*