Pečené bravčové pliecko v rúre. Výborne chutí s kyslou kapustou!

Tento recept môžeš pripraviť aj s jahňacím alebo teľacím mäsom. Celá rodina si na tomto obede pochutí!

Ingrediencie:

  • 2 kg bravčového pliecka ( môžete použiť aj jahňacie alebo teľacie)
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 300 g cibule
  • 30 g cesnaku
  • 1 jablko ( 200 g)
  • olivový olej
  • čierne korenie
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 vetvičky tymianu
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 15 g škrobovej múčky
  • 50 ml voda

Postup:

Mäso dochutíme  soľou, zakryjeme  fóliou a necháme  odstáť 30 minút. Cibuľu a cesnak dôkladne umyjeme  a nakrájame  cibuľu na plátky hrubé asi 1 cm. Jablko tiež nakrájame na plátky.

Do pekáča dáme olivový olej, cibuľu, jablká, cesnak a čierne korenie. Pridáme vetvičky rozmarínu a tymianu.  Na vrch položíme osolené pliecko, pokvapkáme ho olejom. Pridáme horúci kurací vývar ( alebo bujón)

Pečieme  v predhriatej rúre na 200 °C  približne 30 minút. Potom teplotu znížime  na 180 °C a pečieme  ďalších 60 minút.

Po 60 minútach mäso  polejeme   šťavou z výpeku, pečieme  ešte Ďalších  30 minút pri 180 °C, pričom každých 10 minút mäso polejeme šťavou.

Keď je mäso upečené, vyberieme ho z pekáča a zakryjeme  alobalom, necháme ho  ešte  10 minút odpočinúť.

Výpek  z pekáča precedíme, cibuľu a jablka prepasírujeme  a odstránime  prebytočný  tuk.

Zmiešame  škrobovú múčku s vodou, pridáme  do omáčky, privedieme do varu a varíme 2-3 minúty.

Upečené pliecko nakrájame na plátky, polejeme omáčkou a podávame s restovanými hubami alebo je výborné aj s dusenou kapustou.. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*