Tento recept môžeš pripraviť aj s jahňacím alebo teľacím mäsom. Celá rodina si na tomto obede pochutí!
Ingrediencie:
- 2 kg bravčového pliecka ( môžete použiť aj jahňacie alebo teľacie)
- 2 čajové lyžičky soli
- 300 g cibule
- 30 g cesnaku
- 1 jablko ( 200 g)
- olivový olej
- čierne korenie
- 2 vetvičky rozmarínu
- 2 vetvičky tymianu
- 250 ml kuracieho vývaru
- 15 g škrobovej múčky
- 50 ml voda
Postup:
Mäso dochutíme soľou, zakryjeme fóliou a necháme odstáť 30 minút. Cibuľu a cesnak dôkladne umyjeme a nakrájame cibuľu na plátky hrubé asi 1 cm. Jablko tiež nakrájame na plátky.
Do pekáča dáme olivový olej, cibuľu, jablká, cesnak a čierne korenie. Pridáme vetvičky rozmarínu a tymianu. Na vrch položíme osolené pliecko, pokvapkáme ho olejom. Pridáme horúci kurací vývar ( alebo bujón)
Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 30 minút. Potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme ďalších 60 minút.
Po 60 minútach mäso polejeme šťavou z výpeku, pečieme ešte Ďalších 30 minút pri 180 °C, pričom každých 10 minút mäso polejeme šťavou.
Keď je mäso upečené, vyberieme ho z pekáča a zakryjeme alobalom, necháme ho ešte 10 minút odpočinúť.
Výpek z pekáča precedíme, cibuľu a jablka prepasírujeme a odstránime prebytočný tuk.
Zmiešame škrobovú múčku s vodou, pridáme do omáčky, privedieme do varu a varíme 2-3 minúty.
Upečené pliecko nakrájame na plátky, polejeme omáčkou a podávame s restovanými hubami alebo je výborné aj s dusenou kapustou.. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply